Lær deg å erstatte usunn sukkerbaks med rawfood bakeverk søtet med annet naturlig søtning. Jeg erstatter sukker med dadler, råhonning, banan, yaconsirup og i blant agavenektar. Raw betyr at den ikke er varmebehandlet, så ingen steking. Det tar kort tid å lage og den kan oppbevares i fryseren. Slik har du sunnere kaker, snacks kuler og energibarer lett tilgjengelig når behovet melder seg.

 

Raw sitronbrownies

Ingredienser:

  • 3 dl mandler eller cashew nøtter
  • 2 dl stenfrie myke dadler
  • 6 ss råkakao
  • 5 ss yaconsirup eller råhonning
  • 1/2 ts ekte vaniljepulver
  • 1/2 sitron- saften
  • 1/2 sitron- sitronskall
  • en klype himalayasalt
  • Topping: sitronskall og hempfrø

Slik gjør du:
raw sitronbrownies

  1. Start med å kjøre mandler fint i en kjøkkenmaskin. Legg tilside i en skål.
  2. Kjør dadler sammen med litt vann til «daddelpaste». Så tilsettes de øvrige ingrediensene sammen med de finmalte mandlene. Bland alt godt sammen.
  3. Fordel deigen ut i en liten form dekket med bakepapir. Kvadrat form er best, men bruk det du har. Bruk en slikkepott eller hendene til å forme browniesen. La den bli ca 1-2 cm høy.
  4. Topp med litt revet sitronskall og hempfrø (eller finhakkede mandler)
  5. Sett i fryseren i ca 1 time før du tar den ut og deler opp i firkanter.
  6. Oppbevares i tett boks fryseren eller i kjøleskapet.
  7. Nyt med god samvittighet ♥

Prøv også andre oppskrifter med raw naturlig søtt :