Raw banan og nøttekake

Raw kake

Jeg ELSKER «raw» kaker. Jeg har laget dem i årevis og liker denne kaken veldig godt. Selv om det er en 3-lags kake så er prosessen relativ enkel å følge. Rå betyr jo at den ikke er varmebehandlet. Så det er ingen steking og kaken tar kort tid å lage.

Kaken inneholder ikke mel, melk eller sukker. Kun ulike nøtter og råkakao som inneholder mye antioksidanter og sunne fettsyrer. Søtningen er dadler, banan og litt honning♥

♦enkel å lage ♦uten steking ♦gluten og melkefri ♦kun naturlig søtning

Ingredienser raw banan og nøttekake

Kakebunn:

1 dl valnøtter
1 dl paranøtter
10 dadler, uten stein
eventuelt litt vann

Cashewkrem:

2,5 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i ca 2 timer)
1/2 dl flytende honning
1 ss sitron saft
1 ss flytende kokosolje
1/2 ts ekte vaniljepulver
eventuelt litt vann

Kakao og banan krem

2 økologiske bananer
5 dadler, uten stein
5 økologiske aprikoser (bløtlagt i 30 min)
2 ss råkakao
1 ss flytende kokosolje
1/2 ts ekte vaniljepulver

Pynt og fyll

Banan i skiver
(enten kun på toppen eller også mellom kakao og banan kremen)

Slik gjør du:

3 lags rå banan og nøtte kake

Kakebunn:

  1. Hakk først nøttene i en kjøkkenmaskin. Det er godt at de er litt grovhakket.
  2. Så fjerner du nøtteblandingen mens du kjører dadler sammen med litt vann til en paste.
  3. Bland så alt sammen noen runder i kjøkkenmaskinen.
  4. Fordel blandingen utover en en form med bakepapir med en slikkepott. Du kan enten bruke en liten rund form slik at du får en rund kake, eller en liten brødform slik at du får en avlang kake.
  5. Sett formen i fryseren slik at bunnen får satt seg mens du lager cashewkremen.

Cashewkrem:

  1. Tilsett alle ingrediensene og kjør til du får en jevn blanding.
  2. Smør et lag over bunnen. (som nå har vært i fryseren en liten stund.)
  3. Sett så formen inn i fryseren igjen mens du lager kakao og banankremen.

Kakao og banan krem:

  1. Start med å blande dadler og aprikos sammen med litt vann til en paste.
  2. Så tilsetter du resten av ingrediensene og blander sammen til en litt tykk krem.
  3. Smør så det siste laget med kremen over kaken.
  4. Om du ønsker kan du finhakke litt bananer og legge mellom kremen. Eller bare pynte med litt bananer på toppen.
  5. Men før du pynter må kaken stå i fryseren i minst 2 timer.
  6. Nyt med en god kopp te♥

Kaken oppbevares best i tett boks i fryseren om du ikke spiser opp alt på et par dager. Ta opp fra fryseren ca 10 minutter før. Kan spise et lite stykke hver dag med god samvittighet!

#raw kake #banan, nøtter og kakao #sunne naturlige ingredienser # ren nytelse

Raw kake