You are currently viewing Raw sjokoladekake med banan og nøttebunn

Raw sjokoladekake med banan og nøttebunn

Raw sjokoladekake med banan og nøttebunn

Jeg ELSKER «raw» kaker. Jeg har laget dem i årevis og liker denne kaken veldig godt. Selv om det er en 3-lags kake så er prosessen relativ enkel å følge. Rå betyr jo at den ikke er varmebehandlet. Så det er ingen steking!

Kaken er uten gluten, melk og  sukker. Kun ulike nøtter og rå kakao som inneholder mye antioksidanter og sunne fettsyrer. Søtningen er dadler, banan og honning

♦enkel å lage ♦uten steking ♦gluten & melkefri ♦kun naturlig søtning 

Raw sjokoladekake med banan og nøttebunn

Kakebunn:

2 dl usaltet nøtter (valnøtter, mandler og pistasje)
10 myke stenfrie dadler

Cashewkrem:

2,5 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i minst 2 timer)
1/2 dl  råhonning eller raw agave nektar
1-2 ss saften av en økologisk sitron
1 ss flytende kokosolje

Kakao og banan krem

2 økologiske bananer
10 myke stenfrie dadler
2 ss råkakao
1 ss flytende kokosolje
1/2 ts ekte vaniljepulver

Slik gjør du:

3 lags raw sjokoladekake med banan og nøttebunn

Kakebunn:

  1. Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Det er godt at de er litt grovhakket.
  2. Så fjerner du nøtteblandingen mens du kjører dadler til «daddelpaste».
  3. Bland så alt sammen noen runder i kjøkkenmaskinen.
  4. Fordel blandingen utover en en form med bakepapir med en slikkepott. Du kan enten bruke en liten rund form slik at du får en rund kake, eller en liten brødform slik at du får en avlang kake.
  5. Sett formen i fryseren slik at bunnen får satt seg mens du lager cashewkremen.

Cashewkrem:

  1. Tilsett alle ingrediensene og kjør til du får en jevn blanding.
  2. Smør et lag over bunnen. (som nå har vært i fryseren en liten stund.)
  3. Sett så formen inn i fryseren igjen mens du lager kakao og banankremen.

Kakao og banan krem:

  1. Start med å blande dadler sammen med litt vann til en paste.
  2. Så tilsetter du resten av ingrediensene og blander sammen til en litt tykk krem.
  3. Smør så det siste laget over kaken.
  4. Sett i fryseren i minimum 1 time før du serverer.
  5. Om du ønsker kan du pynte kaken med pistasjenøtter og kakaonibs.
  6. Nyt

Kaken oppbevares best i tett boks i fryseren om du ikke spiser opp alt på et par dager. Ta opp fra fryseren ca 10 minutter før.

#raw #naturlig søtt# ren nytelse