You are currently viewing Raw avokado lime kake

Raw avokado lime kake

Raw avokado lime kake, også kjent som key lime rawcake. Avokado og lime med nøttebunn. Aktive næringsrike ingredienser og gode smaker!

• enkel å lage  • uten steking  • gluten & melkefri  • kun naturlig søtning

Raw avokado lime kake (ca 3-4 porsjoner)

Kakebunn:

• 1 dl mandler (gjerne riste dem for mer smak, alternativ andre type nøtter)
• 1 dl kokosflak
• 5 myke stenfrie dadler
• gjerne litt himalayasalt og ekte vaniljepulver

Avokado krem:

• 1 dl cashewnøtter (bløtlagt i vann i minst 2 timer, helst 4 timer)
• 1 moden avokado
• saften av en økologisk lime
• Søtning: 1 økologisk banan (eller mer honning/agave sirup)
• ca 1 ss rå honning/agave sirup

Slik gjør du:

Kakebunn:

  1. Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen.
  3. Fordel utover en en form med bakepapir med en slikkepott. Trykk forsiktig med hendene massen ned i formen. Du kan enten bruke en liten rund form slik at du får en kake, eller du kan dandere som dessert i små glass/skåler. Slik at du kan servere rett til hver person.

Avokadokrem:

  1. Tilsett alle ingrediensene og kjør til du får en jevn blanding. Smak deg frem til riktig sødme.
  2. Smør over kakebunnen som er i form. Eller legg kremen over nøttebunnen du har lagt på glass/skåler. Kremen har myk konsistens. 
  3. Viktig før servering: Sett kaken i fryseren i minimum 1 time (gjerne lenger slik at den får satt seg litt). Om du har dandert i dessertskåler sett dem i kjøleskapet før servering.
  4. Om du ønsker kan du pynte med pistasjenøtter eller limeskall.
  5. Nyt

Om det er noe igjen kan du oppbevares kaken i tett boks i kjøleskapet. Kremen blir litt brun pga avokadoen, men smaker godt dagen etter også😊

#raw #naturlig søtt

 

Flere «raw»oppskrifter: balanseihverdagen.no/tag/raw/