You are currently viewing Raw fikensjokoladekake

Raw fikensjokoladekake

 

fikensjokoladekake2

Fiken inneholder ficin, et proteinspaltende enzym som er bra for fordøyelsen. Fiken er rik på både A og B vitaminer, samt en del kalium. Kalium er bra for hjertehelsen og væskebalansen i kroppen. Det høye fiberinnholdet er også gunstig for fordøyelsen.

Så hvorfor ikke lage en fikensjokoladekake? I landene rundt middelhavet er fikenkake veldig populært.

 

Raw fiken Sjokoladekake

√enkel å lage √ uten steking √ gluten og melkefri √kun naturlig søtning

∇ RAW betyr ingen varmebehanding 
Raw Food er vegansk mat som ikke er varmet til mer enn 42 grader for å bevare enzymer og næring

Ingredienser: 

Oppskrift til en liten kake. Om du ønsker en stor høy kake (som bilde ovenfor) så dobles oppskriften.
Da kan du pynte med noen bær og strø over litt råkakao

 2,5 dl mandler (kvernes til grov mandelmel)
2,5 dl myke tørket fiken (Coop Änglamark økologiske fiken kan anbefales)
1 dl rå kakaopulver (Les om råkakao her)
 3-4 ss flytende honning (akasie honning)
 1/4 del saft av en sitron
 1/2 ss ekte vaniljepulver
 en klype kardemomme
 en klype himalaysalt
………………………………………………………………………………………………………………………

Fremgangsmåte:

raw fiken sjokoladekake

1. Start med å kverne mandler til grov mandelmel i en kjøkkenmaskin.

2. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til en grov jevn masse. Den skal ikke være flytende.

3. Hell massen over i en bakeform og fordel med en slikkepott. Du kan bruke en liten rund kakeform eller en avlang brødform. Bruk bakepapir under formen!

4.  Legg i fryseren i minst 1 time.

5. Klar til servering! Nyt!

Tips: Du kan oppbevare kaken i kjøleskapet eller fryse den ned i biter i en tett fryseboks. Jeg anbefaler det siste. Kaken er mektig og ved å kutte den opp i små biter så kan du ta opp litt og litt når søt behovet melder seg…

 

fikentre
Fikentrær har vært dyrket siden oldtiden. Fiken dyrkes i området rundt Middelhavet og i Brasil.
fiken
Fiken er en god kilde til kostfiber, i tillegg til å inneholde en del kalium, og et spesielt enzym, ficin.

 

 

Kilder: Inspirasjon fra gluten-free-vegan love og food matters