SCONES

Disse sconsene har blitt min favoritt. De er enkle å bake og blir så saftige og gode! Sconsene er meget protein og fiberrike. De inneholder rikelig med næringsrike frø. Og cottage cheese! De er supre å spise til frokost, lunsj eller som et bra proteinpåfyll etter trening. F.eks med egg, røkelaks eller avokado.

Proteinrike og glutenfri scones

∇Denne oppskriften er glutenfri, fiber og proteinrik

Ingredienser

  • 1 dl mandelmel
  • 1/2 dl bokvetemel
  • 1/2 dl kokosmel
  • 1 dl økologiske havregryn eller bokveteflak ( 50/50 blir veldig bra)
  • 2 ss sesamfrø med skall
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ss hampfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss psyllium husk
  • 1 boks cottage cheese (250 g)
  • 1/2-1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 liten revet gulrot
  • 1 klype himalayasalt

*om det er en frøtype eller meltype du mangler så erstatter du bare med en annen

Slik gjør du

scones, ca 10 stk

  1. Sett ovnen på 175 °C, varmluft.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  3. Form til små, flate boller på et stekebrett med bakepapir.
  4. Stekes på 175 °C, varmluft i ca 20-25 min. Pass på å ikke steke for lenge, de skal være saftige i midten og gyllenbrune på toppen.
  5. Nyt med godt pålegg!

image

 

Kilder: Inspirasjon er hentet fra en oppskrift på minmatglede.com. En fantastisk innbydende matblogg!