PAI med røkelaks toppet med urter og mozarella

image

Denne pai oppskriften er enkel å lage og smaker godt sammen med en frisk salat både til lunch og middag.

Bunnen er fiberrik og fyllet rik på både proteiner, sunt fett og godt med grønt!

Oppskriften er beregnet til ca 3-4 personer

Ingredienser bunn

3,5 dl melblanding av mandel, spelt og emmermel
(Ca 1,5 dl spelt, 1 dl emmer og 1 dl mandelmasse fra f.eks mandelmelken)
60 gram rørossmør (mykt)
1/2 beger kesam orginal
1/2 ts himalayasalt/havsalt
ca 2 ss kaldt vann

Fyll:

100-150 gram strimlet røkelaks
3 økologiske egg
resten av kesam begeret
1,5 dl cottage cheese eller rømme
2 vårløk
1/2 purre
finhakket persille/dill
finrevet skall av 1/2 sitron
himalayasalt og nykvernet pepper
mozarellaost

Slik gjør du:

PAI med røkelaks toppet med urter og mozarella

  1. Ha alle ingrediensene til bunnen, bortsett fra vannet, i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen har samlet seg. Kjenn på deigen og tilsett evn. vann for riktig konsistens. Deigen skal kunne eltes sammen med hendene. Pakk den inn i en plastfolie, og legg den i kjøleskapet i minst 2 timer.
  2. Til fyllet så blander du sammen egg, kesam og rømme/cottage cheese i en bolle. Tilsett litt persille/dill, salt og pepper.
  3. Kjevl deigen og tilpasse den i en stor paibunn. Klem inn langs kanten og fjern overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel og forstek bunnen ved 175 grader i ca 15 min.
  4. Ta ut den forstekte bunnen og pensl den litt med eggeblandingen. La den stå noen minutter før du fyller paibunnen med resten av eggeblandingen. Ha over vårløk, purre, laksebitene, sitronskallet, litt mer finhakket persille/dill, litt kvernet pepper og til slutt dryss jevn over med mozzarella ost.
  5. Stekes ca 40-45 min, 175 grader varmluft, midt i ovnen. Dekk til med folie under den første steketiden. Folien kan fjernes de siste 5-10 minuttene.
  6. La paien hvile noen minutter før den serveres med en god salat og gjerne med en grønn pesto.

Alltid en anledning til å lage en god pai♥

image