Power Müsli

granola

En kick start på dagen er en god porsjon med «Power-müsli» med massevis av frø, nøtter og korn som vil gi kroppen proteiner, fiber, sunne fettsyrer og smarte karbohydrater!

Her er  to Müslioppskrifter – en granola og en Müsli naturell variant. Fordelen ved å lage sin egen müsli er at du vet den er fri for raffinert hvitt sukker, kunstig søtning og vegetabilske bearbeidet oljer.

Granola

Granola er en müsli variant som stekes i ovnen slik at den blir sprø. Det smaker kjempegodt og er veldig enkelt å lage selv.

∇ Oppskriften er glutenfri, fiber og proteinrik med naturlig søtning


Ingredienser:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl paranøtter
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl Valnøtter
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 2 dl økologiske havregryn
  • 2 dl bokhveteflak
  • 1 dl byggflak (for glutenfri müsli dropper du byggflak)
  • Ca 1/2 til 1 dl flytende honning

Her kan du eksperimentere!  
Om du ønsker mer av noe og mindre av noe annet så lager du din variant.

♣ Det er en fordel med økologiske råvarer for optimalt næringsinnhold og smak♣

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 125 grader. (eller lavere og så øker du steketiden)
  2. Start med å grovhakke nøttene.
  3. Fordel alle ingrediensene utover en langpanne med bakepapir.
  4. Hell over honningen.
  5. Stek på 125 grader, midterste rille, i ca 30 min. Blandingen skal ha en gyllen farge og en sprø konsistens.
  6. Rør rundt en gang i løpet av steketiden.
  7. Kjøl ned blandingen og oppbevar i en tett glassbeholder.

♦ Server med naturell eller gresk yoghurt. Toppet med litt honning eller friske bær. ♦

Müsli gir mye energi og er perfekt mat å spise før en treningsøkt

musli2

 

Müsli naturell

musli

 

 

 

 

 


 Forslag til ingredienser:

  • Havregryn
  • Bokhveteflak
  • Quinoaflak
  • Hirse 
  • Hvetekim rå økologisk
  • Chiafrø
  • Hampfrø
  • Linfrø
  • Gresskarkjerner
  • Valgfrie grovhakket nøtter (valnøtter-mandler-cashew-hasselnøtter-paranøtter-pecan)
  • Gojibær 
  • morbær 
  • tørket finhakket aprikos, dadler eller fiken
  • kokosflak
  • Nypepulver, ceylon kanel, kardemomme, gurkemeie og/eller ingefærpulver er forslag til smaktilsetning som er full av antioksidanter!

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen de ingrediensene du ønsker fra listen ovenfor.
  2. Hell over på en tett glassbeholder.

♦ Serveres med naturell/gresk yoghurt, cottage cheese, cultura eller mandelmelk. Om du trenger søtning så er honning eller yacon sirup godt alternativ. Eller topp med friske bær! ♦ 

#NYT#REN MAT #Spis bedre, ikke mindre

musli med bær2