Müsli scones med nøtter og tørket frukt
Scones er ypperlig som turmat, mellommåltid eller bare til kos. Oppskriften på grove fiberrike scones er gluten og melkefri. Innholder godt med nøtter som gir proteiner, sunt fett og fiber. Sødmen kommer kun fra tørket frukt og honning.
√ oppskriften er gluten og melkefri
√ fiberrik og kun med naturlig søtning
√ Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring og smak
Ingredienser
ca 8 scones, stekes 175 °C, 20-25 min
√ 1 dl ristede hasselnøtter
√ 1 dl valnøtter
√ 8 økologiske aprikoser (brune = uten svovelbehanding)
√ 2 egg
√ 2 ts chia frø (binder blandingen- kan sløyfes)
√ 3-4 ss honning
√ 3-4 ss røros smør/ alter. flytende kokosolje
√ 2 dl økologisk havregryn
√ 1 dl bokhveteflak (rik på rutin som styrker blodåreveggene)
– Alternativ byggflak (ikke glutenfritt) eller mer havregryn
√ 1 ts bakepulver
√ 1/2 ts ceylonkanel
√ 1 klype himalayasalt/havsalt
Slik gjør du
müsli scones
- Rist hasselnøttene i ovnen på 140 °C til de er gyldne. ca 10 min. Grovhakk nøttene.
- Finhakk aprikosene.
- Visp eggene og tilsett chiafrø og salt i en bolle.
- Rør deretter inn resten av de tørre ingrediensene, samt nøttene og aprikosen. Tilslutt tilsett flytende honning og smør. Rør alt godt sammen.
- Form til scones på et stekebrett med bakepapir. 1 stor ss pr scones.
- Stekes 175 °C i ca 20-25 min. Avkjøl på rist.
- Sconsene er perfekt som turmat eller som et mellommåltid. Eller som kos til en kopp kakaodrøm eller kaffe med mandelmelk ♦
#scones #müsli scones
- Se også: Oppskrift på appelsin og havre cookies
- Se også: kaffe og mandelmelk