Müsli scones

Müsli scones med nøtter og tørket frukt

Scones er ypperlig mellommåltidmat eller som en lettvint frokost i blant. Denne oppskriften på grove fiberrike scones er gluten og melkefri. Innholder godt med nøtter som gir proteiner, sunt fett og fiber. Sødmen kommer kun fra tørket frukt og honning.

Denne oppskriften er gluten og melkefri
Fiberrik og kun med naturlig søtning
Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring og smak

Ingredienser

ca 8 scones, stekes 175 °C, 25 min

1 dl ristede hasselnøtter
1 dl ristede valnøtter
5 tørket, usøtet dadler
5 økologiske aprikoser (brune uten svovelbehanding)
2 egg
1 ts chia frø (binder blandingen)
5 ss honning
1 dl flytende kokosolje (alternativ røros smør)
2 dl økologisk havregryn
2, dl bokhveteflak (rik på rutin som styrker blodåreveggene)
– Alternativ byggflak  ikke glutenfritt)
1 ts bakepulver
1/2 ts ceylonkanel
1/2 ts kardemomme
1 klype himalayasalt/havsalt

Slik gjør du

müsli scones

  1. Rist nøttene i ovnen på 140 °C til de er gyldne. ca 10 min. Grovhakk nøttene.
  2. Finhakk dadler og aprikosene.
  3. Visp eggene og tilsett flytende kokosolje sammen med chiafrø i en bolle.
  4. Rør inn alle de tørre ingrediensene og tilsett honningen.
  5. Form til scones på et stekebrett med bakepapir.
  6. Stekes 175 °C i ca 25 min. Avkjøl på rist.
  7. Nyt til frokost. Sconsene er også perfekt mellommåltid. Eller som kos til en god kopp kakao eller kaffe med mandelmelk ♦

#scones #müsli scones

Müsli scones