Müsli scones

Müsli scones med nøtter og tørket frukt

Scones er ypperlig som turmat, mellommåltid eller bare til kos. Oppskriften på grove fiberrike scones er gluten og melkefri. Innholder godt med nøtter som gir proteiner, sunt fett og fiber. Sødmen kommer kun fra tørket frukt og honning.

oppskriften er gluten og melkefri
fiberrik og kun med naturlig søtning
Bruk med fordel økologiske råvarer for optimal næring og smak

Ingredienser

ca 8 scones, stekes 175 °C, 20-25 min

1 dl ristede hasselnøtter
1 dl valnøtter
5 tørket, usøtet dadler
5 økologiske aprikoser (brune uten svovelbehanding)
2 egg
1 ts chia frø (binder blandingen)
 3-4 ss honning
1 dl flytende kokosolje /alternativ 3 gode ss røros smør
2 dl økologisk havregryn
 1 dl bokhveteflak (rik på rutin som styrker blodåreveggene)
– Alternativ byggflak  (ikke glutenfritt) eller mer havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts ceylonkanel
1/2 ts kardemomme
1 klype himalayasalt/havsalt

Slik gjør du

müsli scones

  1. Rist hasselnøttene i ovnen på 140 °C til de er gyldne. ca 10 min. Grovhakk nøttene.
  2. Finhakk dadler og aprikosene.
  3. Visp eggene og tilsett flytende kokosolje/smør sammen med chiafrø i en bolle.
  4. Rør deretter inn alle de tørre ingrediensene, samt nøttene og tilsett honningen.
  5. Form til scones på et stekebrett med bakepapir. 1 stor ss pr scones.
  6. Stekes 175 °C i ca 20-25 min. Avkjøl på rist.
  7.  Sconsene er perfekt som turmat eller som et mellommåltid. Eller som kos til en god kopp kakao eller kaffe med mandelmelk ♦

#scones #müsli scones

Müsli scones