Lakris er ekstrakten fra roten av planten Glycyrrhiza glabra. Planten er i erteblomstfamilien og den vokser vilt blant annet rundt middelhavet og i Vest-Asia. Lakrisroten er en adapotogen og er styrkende på kroppen på flere måter. Lakris er kjent for å øke blodtrykket for dem med lavt blodtrykk og lindre fordøyelsesplager. Lakris bidrar også til å øke opptaket av andre næringsstoffer.

 

RAW LAKRISKULER

Disse lakriskulene inneholder blant annet mandler, råkakao og godt med lakris!

Ingredienser, ca 10 små kuler

• 1 dl mandler – spanske mandler er fantastisk!
• 0,5 dl knust knust bokhvete eller spiret bokhvete
• 1 ss kokosmel eller kokosflak
• 2 ss økologisk råkakao
• 1 ss kakaonibs (kan sløyfes)
• litt himalayasalt
• 3 ts økologiks lakrispulver (urtekram eller Helios fra Helsekost)
• 5 dråper flytende lakris (kan sløyfes, tilsett mer lakrispulver)
• 1 ss flytende kaldpresset kokosolje
• 2 ss agavesirup/ alternativ råhonning

Slik gjør du:
raw lakriskuler

• Bland alle ingrediensene til en jevn masse i en blender.
• Rull til kuler og trill noen av dem i lakrispulver om du ønsker.
• Oppbevares på glasskrukke i kjøleskapet eller i tett boks i fryseren

#lakris #rawsnacks

• Oppskrift på lakris fudge

Kilder:
no.wikipedia.org/wiki/Lakrisplant
www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/glyc_gla.htm