Klin kokos muffins– gluten & melkefri – med smartere sukker

Muffins med masse kokos ingredienser for deg som liker kokossmak. Disse inneholder kokosmel, kokosmelk, kokosolje og kokosblomstsukker. Ingen mel eller melkeprodukter. Kokosblomstsukker har lavere glykemisk indeks og inneholder også litt fiber (inulin), vitaminer og mineraler.

På våren er skogen full av ville spiselige vekster, både planter og blomster. Ville stemorsblomster er spiselige og det har jeg pyntet muffinsene med ♥



Ingredienser 6 muffins

• 3 store ss extra virgin kokosolje
• 3 store ss råkakao
• 2 økologiske egg
• 3 ss kokosblomstsukker (blir ikke så søte, tilsett mer om du ønsker søtere smak)
• 2 ss agave nektar/honning (eller mer kokosblomssukker)
• 3 ss kokosmelk
• litt himalayasalt
• 3 ss kokosmel (du kan også kverne kokosflak til mel)
• 1/2 ts bakepulver

Slik gjør du:

  1. Start med å smelte kokosolje i vannbad, kun noen minutter for å gjøre oljen flytende. Tilsett kakaopulver og bland godt sammen.
  2. Bland egg, sukker, kokosmelk og salt sammen i egen bolle.
  3. Tilsett kokosmel og bakepulver.
  4. Tilslutt vender du inn kakaoblandingen til en jevn røre.
  5. Smør muffinsformer godt med olje (eller bruk muffinspapir i formen).
  6. Fordel i 6 muffinsformer.
  7. Stek ca 15 minutter, 200 grader. Obs! Ikke stek for lenge. Det er godt at de er litt myke.
  8. Nyt med en god kopp te eller kaffe♥

#klinkokos #muffins #villestemorsblomster