Pizza!!!

Denne oppskriften er italiensk inspirert og har mange gode smaker fra italienske delikatesser. Oppskriften inneholder mozzarellaost, parmaskinke og mye grønt. Bunnen er glutenfri, inneholder godt med protein og fiber. Det gjør pizzaen til en sunnere variant sammenliknet med den tradisjonelle pizzaen.

pizza med Italienske smaker

∇ glutenfri, fiber og proteinrik

Ingredienser pizzabunn (2 stk Italienske pizzabunn)

75 g mandelmel (mandelmasse fra mandelmelk kan brukes)
 50 g havregryn
 1 økologisk egg
 1/2 ts bakepulver
 en klype himalayasalt
 2 dl vann

Ingredienser pizzafyll med Italienske smaker

 Pesto
 purre
 rød paprika
 cherry tomater
 100 gram parmaskinke (kan sløyfes om du ønsker vegetar)
√ Mozarella ost (fersk eller strimlet)
 frisk krydderurter basilikum og timian
 ulike krydder som oregano og chili
√ nykvernet pepper

Se også: Oppskrift på pesto

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til bunnen godt sammen i en bolle. Massen blir ganske «flytende».
  2. Smør et tynt lag utover med en slikkepott på et stekebrett med bakepapir. Oppskriften blir til to tynne pizzabunner.
  3. Forstek i 15-20 minutter på 175 grader varmluft.
  4. La pizzabunnen hvile i ca 5 minutter (slik at den er litt avkjølt før du legger på fyllet).
  5. Start med å smøre på et lag med pesto. Legg på oppskåret purre, paprika og godt med cherry tomater. Strø over oregano og litt chiliflak om du ønsker litt spicy pizza. Så topper du med mozzarellaost.
  6. Stekes i ca 15 minutter på 175 grader varmluft.
  7. Legg pizzaen på et brett og legg over parmaskinke, friske basilikum og andre krydderurter. Samt nykernet pepper. Du kan også riste noen pinjekjerner og ha over i tillegg til ruccolablader.
  8. Bon Apetitt ♥

Pizzaelsker?