Hjemmelaget kokosmelk

Kokosmelk smaker veldig godt i grøt, müsli og bakverk. Følgende oppskrift på hjemmelaget kokosmelk er veldig enkel å lage. Du trenger ikke å sile melken og melken blir kremete med en god smak av kokos. Det eneste du trenger er en blender og en glassbeholder å oppbevare melken i.

Wilfa Raw fuel er min favoritt blender. Jeg bruker den til å lage smoothie, raw food snacks og supper. Jeg bruker blenderen til å forberede mat til matkurs og yogaturer kombinert med sunn mat i marka. Den er kraftig og blender både nøtter, frosne bær og isbiter. Den har en BPA fri beholder som tåler høy temperatur. Kan anbefales for deg som ønsker å investere i en blender!

 

Oppskrift på kokosmelk

  • 250 ml- en boks  go tan naturlig kremet kokosmelk  En boks til kr 11,- blir til nesten 1 liter kokosmelk
  • 6,5 dl vann  (eller fyll opp den tomme kokosmelkboksen med vann 2,5 ganger)

Θ Blend alt sammen ca 1 minutt i en blender

Θ Fyll kokosmelken på et glass og sett på lokk. (Nb! All skummet legger seg øverst og skille seg litt i starten )

Θ Vend litt på glasset før du heller slik at kokosmelken blander seg.

Θ Kokosmelk kan oppbevares i kjøleskapet opptil en uke.

En oppskrift variant på kokosmelk er å bruke kokosflak og blande med vann i en blender. Det kan også gjøres, men da kreves det at melken siles før den helles på en glassbeholder. Melken blir også litt lettere og mildere på smak. Mengde kokosflak i forhold til vann er følgende:  1 del kokosflak og 3 deler vann.