Hjemmelaget havremelk

Havremelk er en plantebasert melk som er et godt alternativ til kumelk. Den er naturlig søt og smaker godt i grøt og bakverk. Havremelk er meget enkelt å lage og mye rimelig enn å kjøpe. Alt du trenger er en blender.

Wilfa Raw fuel er min favoritt blender. Jeg bruker den til å lage smoothie og raw food. Den er kraftig og blender både nøtter, frosne bær og isbiter. Den har en BPA fri beholder som tåler høy temperatur. Kan anbefales for deg som ønsker å investere i en blender!

 

Oppskrift på havremelk

Ingredienser

  • 2 dl (glutenfri) store havregryn (ikke lettkokte)
  • 8 dl vann 
  • litt himalaya/havsalt

Slik gjør du:

1. Blend store havregryn, vann og salt i en blender ca 1-2 minutter.

2. Sil melken på et rent glass med en nøttmelkpose eller et rent klede. Du kan tilsette litt ekte vaniljepulver om du ønsker smaktilsetning før du siler. Du får nydelig havremelk i glasset og i posen/klede ender havremassen. Melken kan brukes i kjøleskapsgrøt, til lapper, vafler eller i cappuccino.

3. Sett på lokk og oppbevar melken i kjøleskapet opp til 5 dager. Glassbollen på bilde som jeg bruker til å oppbevare melken har jeg kjøpt på Jernia.

#havremelk #plantebasertmelk