Havregrøt med gurkemeie, kanel og mandelmelk
Gjør havregrøten sunnere ved å tilsette krydderet gurkemeie! Grøten inneholder også kanel, chia og mandelmelk. For ekstra protein er oppskriften tilsatt litt proteinpulver. Synergy plantebasert proteinpulveret anbefales! Det inneholder kun protein fra økologisk brun ris, erter og hamp.
Havregrøten er komplett med smarte karbohydrater fra havre, godt med fiber fra havre og chia, sunt fett fra mandelmelk og kokosolje og proteiner. Toppet med kokosflak og morbær som gir sødme og som er full av antioksidanter. En god start på dagen som gjør godt for kroppen!
Gurkemeie er et medisinsk krydder som inneholder stoffet curcumin, som blir kalt «naturens kortison». Det er en kraftig antioksidant og stoffet virker betennelsedempende. Det har også en smertelindrende effekt og forskere hevder det kan forebygge en rekke kroniske sykdommer med sin antiinflammatorisk og stimulerende effekt på immunforsvaret. Fra krydder til medisin! For økt opptak spis gurkemeie sammen med pepper!
- Kok først opp havregryn med vann og melk på lav varme noen minutter til du har fått den konsistensen du ønsker på grøten.
- Ta kjelen av platen og rører inn resten av ingrediensene uten unødvendig varmebehandling. Tips! Gurkemeie setter farge så vask kjelen/sleiv/utstyr så fort som mulig.
- Topp grøten med kanel, kokosflak og morbær . Eventuelt litt ekstra søtning om du trenger.
- NYT! Denne havregrøten er en GOD START PÅ DAGEN
Se her for flere oppskrifter med gurkemeie: oppskrifter med gurkemeie
Kilder: Inspirasjon fra Soma https://soma.no/oppskrifter/glutenfri-gurkemeie-grot/