Havre & Chiagrøt med mandelmelk & blåbær

kjøleskapsgrøt

Denne grøten bløtlegges over natten slik at du har ferdig klar frokost om morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet, toppe grøten og nyte! Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.

Havre og chia er både mettende og energigivende!

Havre og chiagrøt med blåbær og mandelmelk – en god porsjon

  • 1,5 dl økologiske havregryn
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts knust linfrø
  • litt himalayasalt
  • 1,5 dl mandelmelk (alternativ: havremelk)
  • 2 ss naturell eller gresk yougert
  • 2 ss frosne blåbær
  • Topping: spiret bokhvete, kokosflak og gojibær

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en liten glassbolle.
  2. Bland godt sammen og dekk til med lokk.
  3. Sett i kjøleskapet over natten. (minimum 4 timer). Bløtlagte havregryn gjør havre mer næringsrik og lettere fordøyelig fordi kornet blir aktivisert ved bløtlegging.
  4. Ta grøten ut av kjøleskap om morgen og topp med det du liker! Spiret bokhvete gir crunch, kokosflak gir sunt fett og gojibær gir antioksidanter og C-vitaminer.
  5. Klar frokost som er næringsrik, mettende og smakfull!

#havre & chiagrøt #bløtlagt over natten

Prøv også: