Halloumi Salat

Halloumi er en ost som stammer fra Kypros. Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk.  I dag lages den også av geite- og kumelk. I motsetning til andre oster, smelter den ikke ved grilling/steking/baking.

Halloumi er ganske salt, så ekstra salt av tilbehør trengs ikke. Halloumi inneholder godt med protein og kalsium. Osten er et godt vegetarisk alternativ til kjøtt.

Ingredienser 2 personer

• ca 200 gram Halloumi ost (1 pk)
• hjertesalat
• grønnkål
• paprika i ulike farger
• vårløk/rødløk
• frisk basilikum og mynte
• olivenolje og sitron
• spirer

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på grillfunksjon 200 grader.
  2. Skjær halloumiosten i mellom tykke skiver. Legg dem på en ildfastform med litt olivenolje og topp med litt urtekryddeblanding. Halloumiosten stekes ca 10-12 min til den får en lysebrun stekeskorpe. (kan også stekes i pannen, men best grillet!)
  3. Kutt alle ingrediensene til salaten. Bruk ønsket mengde pr person. Bland først sammen hjertesalat og finhakket grønnkål godt med olivenolje og sitron. Dander på et fat. Tilsett resten av ingrediensene til salaten. Husk å bruke godt med krydderurter. Vend forsiktig alt godt sammen.
  4. Tilslutt topper du salaten med grillet halloumiosten. Hell over litt mer olivenolje, noen flere friske krydderurter og litt spirer på siden.
  5. Server som den er, som tilbehør til annet eller server sammen med en feks en fullkorn couscous salat.

#hallouimisalat

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.