Hovedingrediensen i Golden milk er gurkemeie. Gurkemeie er et medisinsk krydder som inneholder stoffet curcumin, som blir kalt «naturens kortison». Det er en kraftig antioksidant og stoffet virker på alle enzymer som forårsaker betennelsestilstander. Det har også en smertelindrende effekt og forskere hevder det kan forebygge en rekke kroniske sykdommer med sin antiinflammatorisk og stimulerende effekt på immunforsvaret.

Om du har betennelse, smerter i ledd og muskler, forkjølessymptomer så er det fint å drikke en kopp med golden milk. Her er oppskrift på golden milk og hvordan du kan lage gurkemeiepaste til golden milk.

golden milk

Gurkemeiemelk- Golden Milk

1 kopp mandelmelk (kokos eller havremelk)
1 ts økologisk gurkemeie
litt nykvernet sort pepper (øker opptaket av gurkemeie)
1/2 ts fersk raspet ingefær
1 ts kokosolje
1/2 ts ceylon kanel (strø gjerne litt på toppen også)
 litt ekte vaniljepulver
1/2 – 1 ts rå honning

Slik gjør du:

  1. Varm melken (skal ikke koke- kun varmes opp) i en kjele på middels varme eller varm melken i en melkeskummer. Denne fra Nespresso lager nydelig melkeskum.
  2. Blend de øvrige ingrediensene i en blender sammen med litt av melken.
  3. Når blandingen er blitt jevn kan du tilsette resten av melken (husk ikke varm melk fordi det reduserer næringstoffen i gurkemeieblandingen).
  4. Hell over i din favoritt kopp og nyt din golden milk toppet med litt melkeskum og kanel
  5. NB! Husk å vaske utstyret du bruker med en gang fordi gurkemeie setter farge som er vanskelig å få bort! Om du ikke har blender se alternativ fremgangsmåte under. Du kan også bruke en vips for å lage melkeskum!

Gurkemeie paste til Golden Milk

gurkemei-paste

Ingredienser gurkemeie paste
  • 1 dl varmt vann (80 grader)
  • 0,5 dl gurkemeie krydder
  • 1 bit (ca 2 cm) fersk raspet ingefær
  • 2 ts Ceylon kanel
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • ½ ts muskat
  • ½ ts ekte vanilje
  • 2 ts kokosolje

Slik gjør du for å lage gurkemeie paste:

  1. Varm vann i en kjele omtrent til kokepunkt eller bruk en vannkoker (80 grader).
  2. Kjør alle ingrediensene i en blender godt sammen.
  3. Gurkemeieblandingen skal bli en litt tykk paste.
  4. Hell gurkemeiepasten på en ren glasskrukke med lokk. Sett i kjøleskapet så fort den er avkjølt. Den holder seg i flere uker.
  5. NB! Husk å vaske utstyret du bruker med en gang fordi gurkemeie setter farge som er vanskelig å få bort!

Golden milk med gurkemeie paste

1 kopp mandelmelk (eller kokos eller havremelk)
1 ts gurkemeie paste
1/2 – 1 ts rå honning

Slik gjør du for å lage golden milk med gurkemeie paste:

  1. Varm melken i en kjele på middels varme.
  2. Visp inn grukemeie paste.
  3. Tilsett eventuelt litt honningen helt til slutt så varmen ikke ødelegger alle de gode stoffene i honningen.
  4. Hell over i din favoritt kopp og nyt din golden milk 

golden milk

Kilder: Oppskrift fra kurs på RAW OSLO! Bilder www.shutterstock.com