EPLEMUFFINS
Hagen og matbutikken er fulle av norske gode epler. Det er fint å bruke sesongens råvarer og høsten er tiden for å bruke masse norske epler. Epler inneholder uendelig mange plantestoffer (polyfenoler) og er spesielt rik på c-vitaminer, kostfiber og antioksidanter fra flavinoider. Her er oppskrift på en sunnere variant av eplemuffins og en eplesmuldre kake.
Ingredienser, 12 stk
• 250 g/ 1 boks cottage cheese
• 2 økologisk egg
• 1 stort finraspet eple
• Søtning: 4 ss fibersirup gold og 1 ss honning (Alternativ 50 g sukrin gold/kokosblomstsukker)
• 2 ts bakepulver
• 2 ts ceylon kanel
• 100 g økologisk glutenfri havregryn
• 100 g havremel (kvernet selv i en blender fra hele havregryn)
• 2 norske epler delt i små biter til fyll
-smør til pensling av form
Slik gjør du:
1. Rør sammen med cottage cheese, egg, raspet eple og søtning i en stavmikser.
2. Bland først sammen havregryn, havremel, bakepulver og kanel før det blandes sammen med det andre.
3. Fordel utover 12 muffinskåler (uten papir- på et muffinsbrett) som du smører godt med smør. Tilslutt fordel eplebiter lett ned i hver muffinsskål før du topper med litt kanel og honning.
4. Stek på 175 grader, i ca 20 minutt, til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
#norske epler #eplemuffins #byttetriks #smartebyggeklosser
Oppskrift på: