EPLEMUFFINS

Hagen og matbutikken er fulle av norske gode epler. Det er fint å bruke sesongens råvarer og høsten er tiden for å bruke masse norske epler. Epler inneholder uendelig mange plantestoffer (polyfenoler) og er spesielt rik på c-vitaminer, kostfiber og antioksidanter fra flavinoider. Her er oppskrift på en sunnere variant av eplemuffins og en eplesmuldre kake

Oppskriften er glutenfri og rik på proteiner og fiber. Mel er bytte ut med havre og melk er byttet ut med cottage cheese. De er mettende og passer godt til turmat eller bare kos. Smakfulle og passe søte.

Ingredienser, 12 stk

• 250 g/ 1 boks cottage cheese
• 2 økologisk egg
• 1 stort finraspet eple
• Søtning: 4 ss fibersirup gold og 1 ss honning (Alternativ 50 g sukrin gold/kokosblomstsukker)
• 2 ts bakepulver
• 2 ts ceylon kanel
• 100 g økologisk glutenfri havregryn
• 100 g havremel (kvernet selv i en blender fra hele havregryn)
• 2 norske epler delt i små biter til fyll
-smør til pensling av form

Slik gjør du:

1. Rør sammen med cottage cheese, egg, raspet eple og søtning i en stavmikser.
2. Bland først sammen havregryn, havremel, bakepulver og kanel før det blandes sammen med det andre.
3. Fordel utover 12 muffinskåler (uten papir- på et muffinsbrett) som du smører godt med smør. Tilslutt fordel eplebiter lett ned i hver muffinsskål før du topper med litt kanel og honning.
4. Stek på 175 grader, i ca 20 minutt, til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

#norske epler #eplemuffins #byttetriks #smartebyggeklosser 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift på: