Eple, frø, nøtte & havre grøt- bircher muesli

kjøleskapsgrøt

♥ 1,5 dl økologisk havregryn
♥ 2 dl kokosmelk eller mandelmelk
♥ 1 ss gojibær
♥ 1 ss grovhakket valnøtter
♥ 1 ss grøvhakket mandler
♥ 1 ts knust linfrø
♥ 1 ts solsikkefrø
♥ 1/2 raspet økologisk eple

Bløtlegg alle ingrediensene i kjøleskapet over natten
1. Rør alle ingrediensene godt sammen i en glassbolle eller annen bolle, sett på lokk (eller dekk til).

2. Sett i kjøleskapet over natten.
3. Når du våkner har du ferdig klar frokost. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet og nyte! 
Topp med det du liker! Gjerne litt gojibær og bokhvete/nøtter for crunch♥

godt for magen, smart start på dagen

Bircher Muesli eller «overnight soaked Oats» betyr at havregryn er bløtlagt over natten. Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.

Maximilian Oskar Bircher-Benner, (død 1939) var en Swiss doktor og ernæringsterapaut som utviklet Bircher Muesli for sine pasienter. Bløtlagt havre i melk tilsatt ulike frø og bær gjorde godt for hans pasienter og Bircher Muesli ble veldig populær på hans tid. Bircher Muesli har blomstret til livet igjen og har igjen blitt veldig trendy verden over.

Ovenfor oppskrift er nokså lik den opprinnelige orginale Bircher Muesli. Den inneholder raspet eple, nøtter og frø. I dag finnes det utallige varianter av Bircher Muesli, essensen er bløtlagt havre, men det tilsettes ulike melkevarianter og smaksessenser.

Her er en variant med bringebær, kokos og chia. Smak deg frem og finn din favoritt ♥