Energibrød

Energi brød uten gjær og hvete
Brødet har lavt gluteninnhold, protein og fiberrikt

image___________________________________________________________

Ingredienser

1 stk brød i en liten brødform

 210 g melblanding- ca 90 gr emmer og 90 g rugmel  og 30 g spelt
 40 g havregryn, byggflak eller bokveteflak
 30 g havrekli eller Psyllium Husk
 25 g linfrø
25 g gresskarkjerner
 30 g valnøtter, hakkede
1 liten banan, delt i små biter
 1 gulrot, skrelt og raspet
  1 ts bakepulver
 5 g (ca 1 ts) himalyasalt eller havsalt
 1 økologisk egg
 2 dl Cultura (gresk yougert eller naturell yougert er også et alternativ)
 0,5 dl vann

________________________________________________________________

Fremgangsmåte:

Dag 1:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Bland inn banan og gulrot.
  3. Pisk egg, melk og vann lett sammen.
  4. Bland det våte og det tørre.
  5. La det stå kjølig over natten eller i kjøleskapet i 3-4 timer før steking.

Dag 2:

  1. Hell blandingen i en brødform.
  2. Stek på 200 grader i ca 1-1,5 time (kommer an på ovnen).

Brødet får en sprø skorpe og blir litt fuktig inni.
Kan eventuelt legge brødskivene i brødrister eller i ovnen noen minutter.

Nyt med godt pålegg!


Bilde ovenfor er hentet fra www.bakemag.no og oppskriften på energi brødet er inspirert fra bake magasinet. Magasin for deg som elsker å bake til kun 39,- Kan virkelig anbefales!

Kilder: Bake magasinet