Markset’s brødmix er basert på havre, chiafrø, knuste gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, hirse, psyllium husk og  havsalt. Alt fra sertifisert økologisk landbruk.

Brødmix’en blandes med vann og bløtlegges over natten før den stekes. På den måten aktiviseres næringsstoffene i korn/frøene og gjør dem lettere fordøyelig. Brødet er glutenfritt, gjærfritt, inneholder godt med protein og fiber. I tillegg er det eltefritt og veldig lett å lage. Fint å ha tilgjengelig i fryseren både til helgkos og hverdag.

Markset som har utviklet brødmixen har også skrevet boken Levekraft. Les mer på nettsiden www.levekraft.no.

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg brødmixen over natten.
  2. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.
  3. Tilsett litt ekstra himalayasalt/havsalt og eventuelt litt urter. (timian, oregano)
  4. Stek godt. (se pakke for beskrivelse)
  5. Del opp i passe skiver. Brødmixen inneholder 1 kg brød så det rekker en god stund. Frys ned slik at du kan ta opp litt og litt.
  6. Brødet blir litt fuktig inni, brødskivene kan eventuelt etterstekes noen minutter eller ristes i brødristeren.
  7. NYT med godt pålegg. Pesto og brie med krydderurter er veldig godt♥

Bilde viser før og etter steking!

#brødmix #glutenfri #økologisk #fiberrik #nyt med godt pålegg

Kilder: www.levekraft.no