Bokhvete grøt med råkakao og banan

kjøleskapsgrøt

Denne grøten er meget protein og energirik!  Grøten bløtlegges over natten slik at du har ferdig klar frokost om morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet, toppe grøten og nyte! Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live, og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.

Grøten er energirik og består av smarte karbohydrater fra bokhvete (glutenfritt og proteinrik) og havre. I tillegg til råkakao som gir sjokoladesmak og antioksidanter. For ekstra protein er oppskriften tilsatt litt proteinpulver. Synergy plantebasert proteinpulveret anbefales! Det inneholder kun protein fra økologisk brun ris, erter og hamp. 

Grøten er toppet med spiret bokhvete som gir crunch og banan som gir sødme.

En god start på dagen som gir ekstra energi til kroppen!

Bokhvete grøt med råkakao og banan- en god porsjon

  • 1 dl knust bokhvete
  • 0,5 dl økologisk havregryn
  • 1 liten ss råkakao
  • litt himalayasalt
  • 1/2 ts Ceylon kanel
  • litt ekte vaniljepulver
  • litt kokosmassse/kokosflak
  • 1 ss proteinpulver (kan sløyfes) planteforce synergy protein   Få 10 % på Arnika med kode 107024
  • 1/2 finhakket banan (resten til topping)
  • 1,5 dl mandelmelk/havremelk
  • 2-3 ss naturell yougert
  • Topping: spiret bokhvete, banan og litt kakaonibs/eller raspet mørk sjokolade

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en liten glassbolle.
  2. Bland godt sammen og dekk til med lokk.
  3. Sett i kjøleskapet over natten. (minimum 4 timer). Bløtlagte korn er mer næringsrike og lettere fordøyelig fordi kornet blir aktivisert ved bløtlegging.
  4. Ta grøten ut av kjøleskap om morgen og topp med det du liker! Spiret bokhvete, banan, kokosflak og eventuelt litt kakaonibs om du ikke syntes det blir for bittert.
  5. Klar frokost som er næringsrik, proteinrik og energirik!

#bokvetegrøt #bløtlagt over natten #råkakao #proteinrik #topp med det du liker

Prøv også: