ELSKER PIZZA…her er en oppskrift med blomkålbunn!
Det ligger utallige oppskrifts varianter på blomkålpizzabunn på nett, men syntes denne pizzabunnen henger veldig godt sammen og ble nokså sprø, i alle fall i kantene.


Bilde og inspirasjon til oppskrift fra @www.sprudlendesunn.no

BLOMKÅLPIZZA med kjøttfyll, timian og cherrytomater

Pizzabunn 
oppskrift til en stor pizzabunn- stekes 200 grader varmluft

√ 1/2 blomkål i små biter
√ 2 egg
√ 1 ss olivenolje
√ 2 ss grovrevet parmesan
√ 2 ss bokhvetemel
√ 1 ts timian krydder
√ litt Himalaya/havsalt

Pizzafyll
√ Pizzasaus, løk, purre, karbonadedeig (sløyfes om du ønsker vegetar pizza), cherrytomater,
frisk timian krydderurt og mozarellaost

Pizzasaus og topping
√ Røros rømme (Hvitløksrømme: lag selv med rømme, hvitløk og gressløk)
√ ruccola/spinatblader eller bare litt frisk timian

Slik gjør du:

1. Ha først blomkålbitene i en foodprosessor/blender og kjør til den blir finhakket blomkålris. Så blender du inn resten av ingrediensene til en jevn kremete blanding.
2. Form en tynn rundt pizzabunn med en slikkepott på et stekebrett kledd med bakepapir. Lag pizzabunnen bittelitt tykkere i kantene.
3. Forstek bunnen i ca 15-20 minutter på 200 grader varmluft.
4. Ta ut pizzabunnen og la den hvile litt før du tar på pizzafyll. Pizzasaus, ferdig stekt og krydret karbonadekjøttdeig (kan sløyfes), strimlet løk og purre, cherrytomater, litt frisk timian kryddeurt og tilslutt mozarella ost. Pass på at du legger på for mye fyll, fordi da vil du få en myk pizzabunn.
6. Stek videre i ca 10 minutter til osten er gyllen. La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
7. Topp med f.eks rømmedresing og frisk timian.
8. Enjoy ♥

Før steking!

Etter steking!

Resultat!

Pizzaelsker?

Kilder: Oppskriften er inspirert fra denne flotte matbloggen: www.sprudlendesunn.no