Blåbær smuldrepai med gresk yougert

Paien er veldig enkel og rask å lage. Den er glutenfri og passer som dessert til store og små.
Blåbær gir god sødme og i tillegg en god dose antioksidanter ♠

Blåbær smuldrepai

ca 6 personer,  for liten pai så halver oppskriften 
Steketid 25 min, 175 grader

Ingredienser:

♠ 1 pk frosne blåbær 400 gram gjerne selvplukket
♠ 200 gram melblanding (økologisk havregryn 100 g, bokhvetemel 50 g, 25 g mandel og 25 g kokosmel)
♠ 100 gram mykt Røros smør (legg smøret på benken noen timer)
♠ 25 gram kokossukker
♠ 1 ts kanel

Tilbehør:
Gresk naturell yougert

Slik gjør du:
Blåbær smuldrepai med gresk yougert

  1. Sett ovnen på 175 grader varmluft
  2. Fordel blåbærene i en paiform
  3. Ha smør, kanel og melblandingen i en bolle. Bruk fingrene å kna sammen til en smuldredeig
  4. Fordel smuldredeigen over blåbærene
  5. Stekes midt i ovnen i ca 25 min til smuldrepaien blir gyllen og sprø
  6. Server med ekte gresk naturell yougert
  7. NAM ♠