Mynte & Matcha vegansk raw ostekake

Super smakfull raw ostekake med nøtter som base. Raw betyr at den ikke skal varmebehandles. Vegansk betyr at den er uten melk og egg. I tillegg er den glutenfri og kun med naturlig søtning.

Mynte inneholder eterisk olje, carvon er hovedingrediensen, flavonoid og Vitamin C. Mynte har mange helseeffekter: fordøyelsesfremmende, stimulerende, magestyrkende, kvalmedempende, oppfriskende og avkjølende.

Mynte & Matcha ostekake

Bunn
Θ 1,5 dl pistasjnøtter
Θ 3 ss råkakao
Θ 1 stor ss rå honning eller agavenektar
Θ 1 ss kakaonibs
Θ en klype himalayasalat

ostekake fyll
Θ 2 dl cashewnøtter (bløtlagt i minst 4 timer) God kilde til folat, sink, jern og magnesium.
Inneholder mye enumettet fett og har lav GI, hvilket betyr at karbohydratene brytes ned langsomt i kroppen
Θ 1 ss chiafrø
Θ 2-3 ss rå honning eller agavenektar
Θ 2 ts matchapulver
Θ 1 liten potte med friske mynte blader
Θ 1 dl kokosvann (kan erstattes med vann)
Θ 3 ss smeltet kokosolje

Topping
Kakaonibs
frisk mynte

Fremgangsmåte:

 

  1. Start med å lage bunnen. Bland sammen nøtter, kakao og salt i en blender. Tilsett honning/agavenektar.
  2. Fyll i en liten rund kakeform eller bruk små glasskrukker og fyll bunnen med kakebunnfyllet. Trykk godt sammen.
  3. Lag ostekakefyllet med å først skylle cashewnøttene godt og legg dem i en blender sammen med resten av ingrediensene. Bland til en glatt røre. Smak til for å se om det er noe du trenge å justere. Mer søtning? Mer væske? Husk at fyllet tykner litt når det stivner. 
  4. Fordel ostekakefyllet over kakeformen eller i glasskrukkene.
  5. Sett i fryseren 30-60 minutter før servering. Topp med kakaonibs og frisk mynte.
  6. Ostekaken kan stå i kjøleskapet opptil en uke.
  7. Nyt denne herlige næringsrike veganske ostekaken!

#rawostekake #frisk mynte

Lyst til å prøve å lage matcha latte?

Kilder: Inspirasjon fra Live life magasinet nummer 2 2017