tahini2

7 gode grunner til å spise Tahini

Tahini er malte og rista sesamfrø. Inneholder mye næringstoffer og bør derfor inkluderes i kostholdet.

Her er 7 gode grunner til hvorfor:

1. Godt for benstrukturen fordi Sesamfrø inneholder mineraler som kalsium, kalium, kopper og magnesium.

1 ss med tahini gir nesten 100 mg kalsium.

2. Godt for fordøyelsen fordi Tahini er lett å fordøye ettersom sesamfrøene er malt og er rik på kostfiber.

3. Godt for personer med anemi eller jernmangel fordi Tahini er rik på jern.

1 ss med tahini gir nesten 2 mg jern.

4. Sunt for hud og hår fordi Tahini inneholder sink og flere typer B-vitaminer som er en viktig rolle for celledeling i kroppen, immunforsvaret og som stimulerer hud og hårcellene.

5. Musklene dine vil like du spiser Tahini fordi det inneholder over 20 % protein som er byggesteiner for muskler.

6. Godt for hjernecellene fordi Tahini inneholder lecitin og er rik på sunne fettsyrer.

7. Godt for leveren fordi Tahini inneholder den essensielle aminosyren Metionin som bidrar til å rense leveren.

Tips og oppskrifter med Tahini

Tahini er en av hovedingrediensene i hummus og andre retter fra Midtøsten. Tahini smaker godt på brødskiven som et alternativ til nøttesmør. Det smaker også nydelig på nystekte lapper.

Anbefalinger av gode Tahini:

monki tahini

Helios Tahini
Monki Thani
Kavala Tahini

– Kjøpes på helsekost eller bestilles på nett

Næringsinnhold i Tahini:
ca 21 prosent protein, 12 prosent karbohydrater, 12 prosent kostfiber og 55 prosent fett.

Tahini energikuler

∇ Oppskriften er glutenfri, fiber og proteinrik med naturlig søtning

∇ RÅ betyr ingen varmebehanding
-Raw Food er vegansk mat som ikke er varmet til mer enn 42 grader for å bevare enzymer og næring

Ingredienser:

(ca 15 stk)

1,5 dl tahini (Monki egner seg godt fordi den er flytende)
 2 ts kanel
2 ss kakao
2 ss malte mandler
1 ss chiafrø
1 ss flytende honning

tahini energikuler

Slik gjør du:

  1. Start med å kverne mandlene i en foodprosessor.
  2. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Form massen til munfulle runde kuler og legg i en tett boks i fryseren.
  4. De er spiseklare etter noen timer i fryseren.
  5. Oppbevares i fryseren eller 1-2 uker i kjøleskap.
  6. Perfekt som energi før eller etter trening!

#tahini #rik på jern og kalsium #proteinrik

tahini

Se også oppskrift på Hummus med tahini

Kilder: www.wellnesstoday.com/nutrition, www.mindbodygreen.com, fravida.no